Ο Δ/νων Σύμβουλος της ReDePlan Α.Ε. Consultants, ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΕΒΙΠΑ με θέμα «Επιχειρηματικά πάρκα: Παρόν και μέλλον, η πρόκληση του αύριο»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ), το Σάββατο 24/2/2018, με θέμα «Επιχειρηματικά πάρκα: Παρόν και μέλλον, η πρόκληση του αύριο», συμμετείχε, ως καλεσμένος ομιλητής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ReDePlan Α.Ε. Consultants Μανώλης Μπαλτάς.
Με βασικό γνώμονα το σχεδιασμό της εξόδου των επιχειρήσεων από την κρίση, ο κ. Μπαλτάς παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία μόνο το 13% των επιχειρήσεων είναι εγκατεστημένες σε βιομηχανικά και επιχειρηματικά πάρκα, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν στην χώρα 32 άτυπες βιομηχανικές και επιχειρηματικές συγκεντρώσεις. Τόνισε ότι για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, υπάρχει βασική ανάγκη να μειωθούν τα μη «παραγωγικά» κόστη όπως αδειοδότηση, δημοτικά τέλη κ.λπ., παρουσιάζοντας ως «όχημα», για την επίτευξη του στόχου αυτού, τα Επιχειρηματικά Πάρκα.
Κλείνοντας την παρουσίαση του, ενημέρωσε του παρευρισκόμενους για μία πολύ σημαντική πρόταση της ΚΕΕ προς τα αρμόδια υπουργεία, η οποία αφορούσε τη διαχείριση των δημοτικών ανταποδοτικών τελών, με την ψήφιση της οποίας, η ΕΔΕΠ θα καθίσταται Φορέας Αυτοδιαχείρισης του συνόλου των κοινών αναγκών των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.
Περισσότερα στοιχεία για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ >>>