Ο σχεδιασμός της REDEPLAN AE για τη χωροταξία της εφοδιαστικής στη Δυτική Αττική παρουσιάστηκε στις 22/2 σε ημερίδα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Εταιρίας Logistics

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 22/2/2017 στο ξενοδοχείο ELEFSINA HOTEL με θέμα ” Η Δυτική Αττική Logistics Center της Ελληνικής Επικράτειας“. Στην ημερίδα που οργανώθηκε, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L), σημαντικά στελέχη της Εφοδιαστικής από την ΕΕL και τις επιχειρήσεις GOLDAIR GROUP SA, ΠΑΕΓΑΕ, SARMED και METRON LOGISTICS AE, ανέλυσαν τις ανάγκες και τη Στρατηγική του ταχέως ανερχόμενου και δυναμικού κλάδου και αντάλλαξαν απόψεις για τις χωροταξικές ανάγκες του τομέα στη Δυτική Αττική και ιδίως στον Ασπρόπυργο, με τον Γ.Γ.Β. Στρατή Ζαφείρη και την τοπική αυτοδιοικητική ηγεσία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της ημερίδας, ο Δ/νων Σύμβουλος της REDEPLAN AE κος.Μανώλης Μπαλτάς αναφέρθηκε στον αναλυτικό σχεδιασμό και τις προτάσεις της εταιρίας για τη χωροταξική αναδιοργάνωση και την επιχειρηματική αναζωογόνηση της περιοχής. Παρουσίασε προτάσεις για την ανάπτυξη 9 Επιχειρηματικών Πάρκων στη Δυτική Αττική από τον Ασπρόπυργο έως τα Μέγαρα. Ανέλυσε τα δεδομένα της μελέτης πολεοδομικής οργάνωσης της άτυπης συγκέντρωσης της αχαρακτήριστης ζώνης του Ασπροπύργου, βορείως της Αττικής οδού, που έχει εκπονήσει η εταιρία για το Logistics Center της Δυτικής Αττικής. Μιας περιοχής που οικοδομήθηκε άναρχα και ραγδαία τη τελευταία δεκαετία, που φιλοξένει τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες του τομέα της εφοδιαστικής και υπόκειται στην ανάγκη ταχύτατης αναδιοργάνωσης ενόψει της ανάπτυξης του Θριασίου Πεδίου.

Η συζήτηση στην ημερίδα ολοκληρώθηκε με την πλήρη ανάλυση των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων που πρέπει να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις logistics, στο πλαίσιο των Επιχειρηματικών Πάρκων Εφοδιαστικής Αλυσίδας που θεσμοθετήθηκαν με το Ν.4302/2014.

Παρατίθεται η παρουσίαση της ReDePlan A.E και οι Χάρτες της πρότασης Πολεοδομικής Οργάνωσης της Αχαρακτήριστης Ζώνης Ασπροπύργου (Πρόταση Πολεοδομικής Οργάνωσης, Ζώνη 1, Ζώνη 2, Ζώνη 3).